NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki ekspres do kawy
Autor Wiadomość
agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 12:21 am   Jaki ekspres do kawy

Mam pytanko do szanownych forumowiczów. Mam zamiar sprawić sobie na gwiazdkę ciśnieniowy ekspres do kawy, ale oczywiście pojawił dylemat. :017: Z jakiej firmy? Który model? Podzielcie się swoimi doświadczeniami związanymi z ekspresami do kawy (jeśli takowy posiadanie, posiadaliście, mają Wasi znajomi itd.) :081: . Będę wdzięczna za każdą opinię. Może to pomoże podjąć mi decyzję :038:

Pozdrawiam serdecznie :039:
Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Nie Gru 21, 2008 12:22 am, w całości zmieniany 2 razy  

Witch01 
Mega gaduła
Witch

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 9:08 am   

Agastepa13 ja kupilam niedawno Saeco Incanto (automat) i jestem na etapie eksperymentowania.Piane z mleka ubija super ale sama kawa wydaje mi sie gorzka,nie tylko espresso ale rowniez ta "normalna".
Wczesniej szukalam troche informacji i znalazlam forum dla kawoszy,jest tam mnostwo cennych informacji dotyczacych samych ekspresow - jakie typy,marki,rozwiazywanie problemow i rownie sama kawa - jaka najlepsza,jak ja przechowywac,jak ubijac piane z mleka - doslownie wszystko od A do Z polecam! :-)

Z tego co tam wyczytalam najlepsze sa aparaty Jura,Saeco,Krups,DeLongi natomiast Ariette wypadlo marnie.Link na forum:

http://www.kawa-online.pl/

mandarynka00 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Gru 21, 2008 2:49 pm   

Witam,polecam ekspres Senseo Phillipsa,kawa jest obledna!!!Sa przerozne rodzaje,mozna robic oczywiscie inne specjaly,jak capuccino,czekolade,espresso co tylko chcesz,woda w ekspresie nagrzewa sie okolo 40 sekund,wiec jak dla mnie jest to bomba :) Oczywiscie Twoj wybor : :) Pozdrawiam :039:

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Wysłany: Nie Gru 21, 2008 6:11 pm   

Dzięki wielkie za informacje :) .
Witch01 prześledziłam to forum od A do Z a także inne stronki z ekspresami. Ale, ale....jak to dobrze mieć w ddomu mężczyznę :038: Podjął decyzję za mnie i pod choinką już dzisiaj znalazłam ekspresik :043: DeLonghi Nespresso Lattissima (EN680) :043: . Jak na razie zdążyłam rozpakować i ze zgrozą stwierdziłam, że niema instrukcji w j. angielskim :088: Jedynie w holenderskim, francuskim i rosyjskim :119: No nic wrzucę tekst do translatora i będę eksperymentować z kawusiami :082:

Witch01 
Mega gaduła
Witch

Wysłany: Nie Gru 21, 2008 6:22 pm   

Agastepa a sprobuj sciagnac przez internet polska instrukcje. Powodzenia z kawusia :039:

[ Dodano: Nie Gru 21, 2008 6:26 pm ]
Tu masz demonstracje Twojego ekspresu:
http://www.youtube.com/watch?v=nwYHqq5JKL0
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Ostatnio zmieniony przez Witch01 Nie Gru 21, 2008 6:31 pm, w całości zmieniany 2 razy  

agastepa13 
Mega gaduła
Leniwiec ;-)

Wysłany: Pon Gru 22, 2008 12:40 am   

Witch01 przeszukałam mnóstwo stronek, ale nigdzie nie znalazłam polskiej instrukcji. Znalazłam za to w angielskim i to mi w zupełności wystarczy :) Dzięki za linki.

A co do ekspresu i kawki to jestem zachwycona. Niesamowicie smaczna. A jeszcze jedno pytanko. Jakiego mleka używacie do spieniania? :038:

Witch01 
Mega gaduła
Witch

Wysłany: Pon Gru 22, 2008 8:44 am   

Do spieniania dlugoterminowe,pelne i dobrze schlodzone.

Odpowiedz do tematu