Pociąg Euro-night Warszawa- Holandia |
Autor |
Wiadomość |
destyni86
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 10:27 am
|
|
|
pytać w kasie albo w biurze turystycznym |
Ostatnio zmieniony przez destyni86 Czw Lis 13, 2008 10:29 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nastika
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 4:04 pm
|
|
|
no w sumie o promocji dowiadujesz sie w chwili kupna biletu czy jest owaka czy nie:> |
|
|
|
|
Meliloti
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Kwi 2007 Posty: 128 Skąd: Leiden
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 8:07 pm
|
|
|
Ja zamawialam juz dwa razy przez biuro www.treinreiswinkel.nl, przez telefon. Czasem maja fajne promocje. |
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 9:53 pm
|
|
|
OK
Jestem już po podróży tym pociągiem, więc mogę sie podzielić wrażeniami.
Ogólnie to udało mi się być w pomieszczeniu tylko z jedną starszą Panią, a miałam zarezerwowaną czwórkę- więc naprawdę spoko.
Po wejściu do pociągu Pan konduktor przychodzi i zabiera bilety, a przed stacją przyjzadu budzi i oddaje bilet. Jeśli chodzi ogólnie o ten pociąg, to minusem było u mnie to-że mieliśmy opóżnienie godzinę i ledwno zdązyłam na moją przesiadkę- nale zdążyłam. Poza tym Pani na dworcu w Poznaniu powiedziałam przed odjzadem pociągu że pociąg jedzie okręzną jakąś tam drogą i przepraszają za utrudnienia (iStąd to spóźnienie)- nawet nie podała powodu, nic.
Cieszyłam się że trafiłam na tą starszą Panią w mojej kabinie, bo różne towarzystwo było w pociagu i widziałam takie ekipy który nieźle tam tankowały i śmiały się na cały wagon- więc generalnie bardzoooo się cieszyłam że do czegoś takiego nie trafiłam- bo byłam bardzo zmęczona i chciałam spać. Trochę głupio że kabiny są mieszane- nie ma podziału na damskie i męskie- więc modliłam się zeby tylko mi nikt nie chrapał nad głową.
Jeśli chodzi o cenę to promocję można znaleść na stronie www.db.de przy tym połączenu - ale pod warunkiem że kupuję się bilet z wyprzedzieniem ok. 2 tygodniowym- można także zabukować bilet na tej stronie i przysyłają do domu.
Tyle
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Sethrea
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 5:46 pm
|
|
|
Mam pytanie, jak w tym pociągu wygląda kwestia bagaży?
Czy były wagony/przedziały bagażowe? Czy po prostu standardowe półki nad siedzeniami? Może chociaż - jak w IC na zachodzie - miejsca dla większych bagaży miedzy siedzeniami, coby nie przeba było ich wynosić na wysokości?
Ja będę jechać do Holandii z całkiem pokaźnym (bądź przynajmniej ciężkim) bagażem, do tego całkiem sama, więc mnie ta kwestia niezwykle interesuje |
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 6:07 pm
|
|
|
Z miejscem na bagaż to tak sobie...
Jak będziesz miała miejsce do leżenia, to mało jest miejsca- są one na poziomie górnych łóżek, najczęściej zawalone kocami i pościelą, jak uporządkujesz tam to być MOŻE zmieścisz...no chyba że ułożysz na swoim łóżku
Jeśli chodzi o miejsce do spania - to np. w 3 osobowej kabinie jest trochę więcej miejsca na ziemi możesz bagaż postawić.
Pozdrawiam
[ Dodano: Sro Sty 14, 2009 5:23 pm ]
Mały dodatek... w miejscach sypialnych oprócz tego że można bagaż postawić na ziemi, lub też cos schowac do szafy jest trochę miejsca, to jeszcze na samej górze nad głową są miejsca na bagaż.. |
|
|
|
|
|