Jak spędzacie dzień królowej? |
Autor |
Wiadomość |
Tommy
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 10:48 am Jak spędzacie dzień królowej?
|
|
|
Akurat tak sie złozyło że 30 kwietnia to bedzie moj pierwszy pełny dzień spędzony w NL. Ciekawm jestem jak go spedzacie (czy wogole). Z tego co sie dowiedzialem to Amsterdam zamienia sie w jedną wielką impre. Czy w pozostałych miastach to wyglada tak samo? Ja go spędze w Gorinchem i nie wiem czego sie spodziewać, ale ciuchy pomaranczowe już przygotowane
Pozdro |
|
|
|
|
Anna Lucka
Gaduła

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 11:04 am
|
|
|
My co roku wybieramy sie z gropa ok. 20 bliskich znajomych i przyjaciol do Amsterdamu, mamy tam taka stara calkiem duza lajbe zakotwiczona w samym sercu miasta. Zabieramy, instalacje z muzyka, cale mase zimnego piwa i rose, lunch, przepyszne przekaski i wyruszamy na podboj amsterdamskich kanalow. Kazdy obowiazkowo ma przy sobie lub na sobie cos pomaranczowego. Kazdego roku to niesamowita zabawa!! A amsterdam widziany z lodzi jest za kazdym razem niesamowity.
Wieczor wczesniej jest impreza w Hadze.
zycze wszystkim udanej zabawy!!! |
_________________ szczesliwym byc - tego trzeba sie nauczyc (eurypides) |
|
|
|
|
pasQdzia
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 11:13 am
|
|
|
A ja pracuje..jestem kelnerka wiec zapewne bedzie mnooostwooooo ludzii ehh..
a co do pomaranczowych strojow ja powiem tak..mieszkam tutaj ale nie czuje sie na tyle holenerdka zeby ubierac sie na pomaranczowa(choc w pracy napewno bede musiala sie przebrac abo cos) moze to zle ale ja narazie nie czuje sie ani tyci tyci holenderka i dlatego uwazam ze nie musze sie ubierac w oranje..moze za pare lat zmienie zdanie..ale to kazdy ma swoja racje i robi co uwaza.. |
|
|
|
|
Anna Lucka
Gaduła

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 11:18 am
|
|
|
moi znajomi to sami holendrzy z krwi i kosci, w pierwszych latach tez troche wystawalam bo nie mialam niczego pomaranczowego.
teraz przebieram sie razem z nimi, spiewam z nimi po holendersku i swietnie sie bawie
a polka i tak bede na zawsze. |
_________________ szczesliwym byc - tego trzeba sie nauczyc (eurypides) |
|
|
|
|
pasQdzia
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 11:20 am
|
|
|
Anna Lucka ja dopiero wpasowuje sie w klimat Holandii moze dlategoo..tak jak mowilam za pare lat moze zdanie zmienie..
ale ja nie widze w tym nic zlego jak Polacy czy ludzie innej narodowoci bawia sie jak holendrzy.. |
|
|
|
|
Tommy
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 11:27 am
|
|
|
Hmm
Ja napewno sie przebiore, skoro mam tam mieszkac to nie widze nic na przeszkodzie zeby nie identyfikowac sie z tamtejsza kultura i obyczajami, a szczegolnie z tymi ktore oznaczają dobra zabawe. Anna, twoj 30 kwietnia brzmi super!. Obym w przyszlym roku spedzil go z takim samym rozmachem :]
Pozdro! |
|
|
|
|
India
Poczatkujacy

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 11:52 am
|
|
|
Zawsze 30 kwietnia spedzam w Amsterdamie.Tu sie mnostwo dzieje, wesolo i pomaranczowa.
Co roku spedzamy ten czas w grupie 10-15 osob (wiekszosc to holendrzy) i wspolnie imprezujemy Oczywiscie jakis dodatek pomaranczowy musi byc (w zeszlym roku byly to plastikowe czapki) |
Ostatnio zmieniony przez India Pią Kwi 20, 2007 12:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 12:32 pm
|
|
|
ja po raz pierwszy nie spedze tego dnia w holandii... w piatek lece do polski...
ale normalnie... to tez umawiam sie ze znajomymi i ruszamy na podboj miasta... Hagi... w centrum zawsze jest cos ciekawego... no i w ciagu dnia mozna krolowa zobaczyc... trzeba miec tylko dobre miejsce... hehe... |
|
|
|
|
Tommy
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 12:43 pm
|
|
|
No z tego co wiem to Holendrzy organizują "yard sales" oby Ci z gorinchem tez. Moze znajde sobie coś fajnego do mieszkania
Pozdro ! |
|
|
|
|
EwazHolandii
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 12:48 pm
|
|
|
ja za to po raz pierwszy spędzę ten dzień w Holandii,ciekawa jestem jak to wszystko będzie wyglądać. Czy ten dzień jest ustawowo wolny od pracy? |
|
|
|
|
Tommy
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 1:00 pm
|
|
|
tak, wszyscy wtedy imprezują
ale jak wiadomo, ktos musi czuwać by spać mogł ktoś |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 1:15 pm
|
|
|
tak... ten dzien jest ustawowo wolny od pracy... |
|
|
|
|
EwazHolandii
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 1:33 pm
|
|
|
dzięki i pozdrawiam. |
|
|
|
|
Pyra
Gaduła pyra
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 5:23 pm
|
|
|
Duuvelke zycze Ci milego 30 kwietnia w Polsce!!! Ja tez ten dzien spedze w kraju.Moze przeniesiemy "kawal"dobrej zabawy do Polski!!! Jak sie bawic to sie bawic!!! |
|
|
|
|
pawel1979
Mega gaduła
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 5:50 pm
|
|
|
ja jeszcze nigdy niespedzilem tego dnia w holandii zawsze w tym czasie sa wakacje i jestem w PL i w tym roku tak samo |
|
|
|
|
|