NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak spędzacie dzień królowej?
Autor Wiadomość
Tommy
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 10:48 am   Jak spędzacie dzień królowej?

Akurat tak sie złozyło że 30 kwietnia to bedzie moj pierwszy pełny dzień spędzony w NL. Ciekawm jestem jak go spedzacie (czy wogole). Z tego co sie dowiedzialem to Amsterdam zamienia sie w jedną wielką impre. Czy w pozostałych miastach to wyglada tak samo? Ja go spędze w Gorinchem i nie wiem czego sie spodziewać, ale ciuchy pomaranczowe już przygotowane :D

Pozdro

Anna Lucka
Gaduła

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 11:04 am   

My co roku wybieramy sie z gropa ok. 20 bliskich znajomych i przyjaciol do Amsterdamu, mamy tam taka stara calkiem duza lajbe zakotwiczona w samym sercu miasta. Zabieramy, instalacje z muzyka, cale mase zimnego piwa i rose, lunch, przepyszne przekaski i wyruszamy na podboj amsterdamskich kanalow. Kazdy obowiazkowo ma przy sobie lub na sobie cos pomaranczowego. Kazdego roku to niesamowita zabawa!! A amsterdam widziany z lodzi jest za kazdym razem niesamowity.
Wieczor wczesniej jest impreza w Hadze.
zycze wszystkim udanej zabawy!!!

pasQdzia 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 11:13 am   

A ja pracuje..jestem kelnerka wiec zapewne bedzie mnooostwooooo ludzii ehh..
a co do pomaranczowych strojow ja powiem tak..mieszkam tutaj ale nie czuje sie na tyle holenerdka zeby ubierac sie na pomaranczowa(choc w pracy napewno bede musiala sie przebrac abo cos) moze to zle ale ja narazie nie czuje sie ani tyci tyci holenderka i dlatego uwazam ze nie musze sie ubierac w oranje..moze za pare lat zmienie zdanie..ale to kazdy ma swoja racje i robi co uwaza..

Anna Lucka
Gaduła

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 11:18 am   

moi znajomi to sami holendrzy z krwi i kosci, w pierwszych latach tez troche wystawalam bo nie mialam niczego pomaranczowego.
teraz przebieram sie razem z nimi, spiewam z nimi po holendersku i swietnie sie bawie :lol:
a polka i tak bede na zawsze.

pasQdzia 

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 11:20 am   

Anna Lucka ja dopiero wpasowuje sie w klimat Holandii moze dlategoo..tak jak mowilam za pare lat moze zdanie zmienie..
ale ja nie widze w tym nic zlego jak Polacy czy ludzie innej narodowoci bawia sie jak holendrzy..

Tommy
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 11:27 am   

Hmm
Ja napewno sie przebiore, skoro mam tam mieszkac to nie widze nic na przeszkodzie zeby nie identyfikowac sie z tamtejsza kultura i obyczajami, a szczegolnie z tymi ktore oznaczają dobra zabawe. Anna, twoj 30 kwietnia brzmi super!. Obym w przyszlym roku spedzil go z takim samym rozmachem :]

Pozdro!

India
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 11:52 am   

Zawsze 30 kwietnia spedzam w Amsterdamie.Tu sie mnostwo dzieje, wesolo i pomaranczowa. :lol:
Co roku spedzamy ten czas w grupie 10-15 osob (wiekszosc to holendrzy) i wspolnie imprezujemy :D Oczywiscie jakis dodatek pomaranczowy musi byc :P (w zeszlym roku byly to plastikowe czapki) :P
Ostatnio zmieniony przez India Pią Kwi 20, 2007 12:34 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 12:32 pm   

ja po raz pierwszy nie spedze tego dnia w holandii... w piatek lece do polski...

ale normalnie... to tez umawiam sie ze znajomymi i ruszamy na podboj miasta... Hagi... w centrum zawsze jest cos ciekawego... no i w ciagu dnia mozna krolowa zobaczyc... trzeba miec tylko dobre miejsce... hehe...

Tommy
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 12:43 pm   

No z tego co wiem to Holendrzy organizują "yard sales" oby Ci z gorinchem tez. Moze znajde sobie coś fajnego do mieszkania :D

Pozdro !

EwazHolandii 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 12:48 pm   

ja za to po raz pierwszy spędzę ten dzień w Holandii,ciekawa jestem jak to wszystko będzie wyglądać. :lol: Czy ten dzień jest ustawowo wolny od pracy? :wink:

Tommy
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 1:00 pm   

tak, wszyscy wtedy imprezują
ale jak wiadomo, ktos musi czuwać by spać mogł ktoś

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 1:15 pm   

tak... ten dzien jest ustawowo wolny od pracy...

EwazHolandii 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 1:33 pm   

dzięki i pozdrawiam. :lol:

Pyra 
Gaduła
pyra

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 5:23 pm   

Duuvelke zycze Ci milego 30 kwietnia w Polsce!!! Ja tez ten dzien spedze w kraju.Moze przeniesiemy "kawal"dobrej zabawy do Polski!!! Jak sie bawic to sie bawic!!!

pawel1979 
Mega gaduła

Wysłany: Pią Kwi 20, 2007 5:50 pm   

ja jeszcze nigdy niespedzilem tego dnia w holandii zawsze w tym czasie sa wakacje i jestem w PL i w tym roku tak samo 8) :wink:

Odpowiedz do tematu