cennik dentysty? |
Autor |
Wiadomość |
sami
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 9:03 pm
|
|
|
witam. mam problem, wypadla mi plomba jakis czas temu. zab mnie nnie bolal, ale przez pare dni daje o sobie znac. ile kosztuje wstawienie plomby, i ewentualne leczenie tego zeba?? |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Sob Mar 19, 2011 11:35 pm
|
|
|
Prowincja Utrecht,
- zdjęcie 35 euro
- znieczulenie 30 euro
- ewentualne czyszczenie + wypełnienie kanału/ów 50 do nawet 150...
- wypełnienie ubytku od 60...
2 miesiące temu wypadła mi plomba, zdjęcie, znieczulenie i coś takiego że zą przestał boleć ale bez czyszczenia kanałów 105 euro, reszta leczona w Polsce, 350 zł...
Dobra rada, pojechać do Polski na 2-3 tygodnie zrobić sonie zęby u dobrego stomatologa a tu chodzić na kontrole i ewentulanie wypełniać drobne ubytki. Chyba, że ktoś siedzie na górze z pieniędzy, |
|
|
|
|
marta75
Gaduła marta75
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 26 Cze 2010 Posty: 159 Skąd: krakow-veenendaal
|
|
|
|
|
polder
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Mar 20, 2011 9:58 pm
|
|
|
Amsterdam:
rozpoczecie leczenia kanalowego tj;zdjecia ,trutka itp. 190 euro.Leczenie zakonczylam w Pl jak dowiedzialam sie ze calkowity koszt leczenia to okolo 500euro.
Po za tym osobiscie nie polecam dentysty w AMS przy Tussenmeer.Znieczulenie zaczelo dzialac po zakonczeniu wizyty, do rozpoczecia leczenia doktor potrzebowal zdjecia rtg x 6, po 2tygodniach okazalo sie ze zab nie jest zatruty a jak by tego bylo malo to tak mi rozwiercili zeba ze po kilkunastu dniach jedna scianka zostala w gruszce. |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 6:44 am
|
|
|
Polder, ja miałem to samo.
Identyczna sytuacja, tylko u mnie nie miał co wiercić ponieważ plomba wypadła i została tylko otoczka zęba a w środku byl pusty. Diagnoza ta sama, żeby nie bolało ponad 100 euro a reszta w Polsce. |
|
|
|
|
Iskierka71
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 11:06 pm
|
|
|
Jak macie dobry pakiet ubezpieczeniowy (z wykupionym dentystą) to leczenie zębów do 500€ jest gratis - ubezpieczalnia zwraca koszty.
Zmieniłam w tym roku ubezpieczalnię i mam extra pakiet na dentystę (w sumie na dwie osoby place 285€).
Mój mąż wyrywał zęba ze znieczuleniem - 55€, później następna wizyta po dwóch tygodniach to było ściąganie kamienia nazębnego - 164€. Całość wczoraj zwróciła mi ubezpieczalnia na konto (ubezpieczamy się w VGZ)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
lgbhaze
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 5:47 pm
|
|
|
Witam,
Czy zabiegi dentystyczne poza Holandią są refundowane przez firmę ubezpieczającą? dodam że mam wykupiony pakiet Tand. Jeśli tak, to w jaki sposób trzeba wnioskować o zwrot poniesionych kosztów?
THX za odp |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 12:03 am
|
|
|
lgbhaze napisał/a: | Witam,
Czy zabiegi dentystyczne poza Holandią są refundowane przez firmę ubezpieczającą? dodam że mam wykupiony pakiet Tand. Jeśli tak, to w jaki sposób trzeba wnioskować o zwrot poniesionych kosztów?
THX za odp |
najpewniejsze informacje uzyskasz bezposrednio u swojego ubezpieczyciela, poinformuje Cie ktore zabiegi sa refundowane i w jaki sposob musis z udokumentowac leczenie, aby uzyskac z ubezpieczenia zwrot |
|
|
|
|
|