Przesunięty przez: Panicelinka Nie Sty 08, 2017 9:22 pm |
Zwrot Podatku |
Autor |
Wiadomość |
rAsTorr
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2016 12:27 pm Zwrot Podatku
|
|
|
Dzień Dobry,
W roku 2015 pracowałem w Holandii i chciałbym rozliczyć się z podatku (obecnie znajduje się w polsce) Dostałem formularz dwóch kartek A4, które wypełnił mi "księgowy" (w moim mieście) na podstawie zaświadczenia o moich nie-zarobkach w polsce. Było to w kwietniu, jest październik i pieniędzy dalej na moim koncie nie ma. Ok. 2 tygodnie temu dzwoniłem do urzędu gdzie podałem nr swojego konta bankowego, holenderskiego. Średnio dogadałem się z panią z urzędu ze względu na poziom j. ang. po czym przysłano mi do domu 3 dość grube książki z jakimiś formularzami...
Czy możliwe, że pan "księgowy" z mojego miasta oszukał mnie? (kusząca oferta 70 zł za taką usługę)
Dalej... Czy możecie polecić mi jakąś firmę (najlepiej w polsce), która mogłaby zająć się tą sprawą ewentualnie rozliczyć mnie za dobrą cenę? Rozmawiałem dzisiaj z panią, która oferowała mi rozliczenie za które wezmą sobie 12% prowizji mojego podatku rozliczeniowego. Czy to dobra cena?
Pozdrawiam, Kamil. |
|
|
|
|
seemija
Gaduła
|
Wysłany: Czw Paź 06, 2016 9:28 pm
|
|
|
rAsTorr a jak w ciagu pieciu lat belastindienst dojdzie ze masz im cos oddac (zdarza sie wcale nie rzadko) to ta firma odda roznice ? |
|
|
|
|
rAsTorr
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Paź 07, 2016 11:53 am
|
|
|
Serio pytasz? Bo ja akurat nie mam zielonego pojęcia na ten temat... Rozliczam się pierwszy raz(a raczej próbuje...) |
|
|
|
|
bamel@
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 08, 2017 6:47 pm
|
|
|
spam |
Ostatnio zmieniony przez baileys Nie Sty 08, 2017 7:05 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|