NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie o koniec roku szkolnego
Autor Wiadomość
gosia1
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 8:47 am   Pytanie o koniec roku szkolnego

mam pytanie : czy na koniec roku szkolnego w holandii (chodzi mi o basisschool) obdarowuje sie nauczcycielki kwiatami ? jakie sa zwyczaje?
Ostatnio zmieniony przez gosia1 Wto Cze 24, 2008 8:48 am, w całości zmieniany 1 raz  

Witch01 
Mega gaduła
Witch

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 9:08 am   

Nigdy sie nie spotkalam z tym,zeby dzieci nosily kwiaty na koniec roku szkolnego.Na zakonczenie 8 mej klasy skladaly sie po kilka euro na jakis prezent dla nauczycieli.Dodam,ze 2 moich dzieci chodzily tu do szkoly od 4 lat i juz pokonczyly podstawowki.

RobKAM 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 9:24 am   

U mojego syna nosza,nie wszystkie ale wiekszosc daje nauczycielce kwiaty.To chyba zalezy od szkoly.Jak miala urodziny to nawet jakies szale i perfumy niektore dzieci kupowaly mimo iz byla skladka na kwiaty.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Cze 24, 2008 9:07 pm   

gosia1,
Cytat:
czy na koniec roku szkolnego w holandii (chodzi mi o basisschool) obdarowuje sie nauczcycielki kwiatami ?
Nigdy nie widzialam jednego...ba.... jakiegokolwiek kfffiatka :043: na zakonczenie roku ani w basis...ani w zadnej innej szkole.... ale byc moze tam gdzie mieszkasz obdarowuja nauczycieli kwiatami....musisz to chyba sama ''wyczaic'' :035: pozdrawiam ps.jak dziecko pojdzie bez ....to tez nic sie nie stanie.

gosia1
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Cze 24, 2008 9:57 pm   

no wiec dzisiaj podpytalam mamy , i powiedzialy ze zazwyczaj kazdy przynosi jakis drobiazg, moze byc kwiatek , albo samodzielnie zrobiona przez diecko kartka z zyczeniami milych wakacji,
wiec mamy caly jutrzejszy dzien na przygotowanie czegos sympatycznego

malgosia
Super gaduła

Wysłany: Śro Cze 25, 2008 9:15 pm   

ja co roku obdarowywuje pania slonecznikiem, pani sie zmienia co rok rzecz jasna i zycze slonecznych wakacji :032: malgosia

Odpowiedz do tematu