Gołota - Adamek...i po walce |
Autor |
Wiadomość |
silver
Poczatkujacy
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 29 Skąd: Rotterdam/Katowice
|
Wysłany: Nie Paź 25, 2009 5:13 pm Gołota - Adamek...i po walce
|
|
|
Witam,
Ciekaw jestem jakie są Wasze odczucia potym pojedynku.
Moja opinia:
choć Gołota moze i jest zasłużony dla polskiego boksu to od zawsze uważałem że jest pięściarzem który nie ma ostatniego, wykańczającego ciosu po którym zawodnika jest w stanie znokautować. W wielu walkach na najwyższym poziomie niestety dał plame...a to uciekał z ringu, a to łokieć, a to oko - zawsze coś. We wczorajszej walce był o 100 lat świetlnych za Adamkiem jesli chodzi o szybkość i przez to niestety nie był w stanie sprostać "młodzieży - czytaj Adamkowi" w ringu. Jak dobrze skomentował Kulej - "nie trafiłem go bo nie mogłem go w ringu znaleźć" Adamek był lzejszy, szybszy i lepiej przygotowany.
Co dalej z Adamkiem? moim zdaniem nie jest jeszcze gotowy do walk z braćmi Kliczko czy Walujewem.
Co dalej z Gołotą - chyba zasłużona emerytura |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 9:34 am
|
|
|
Musze gdzies poszukac tej walki na youtube, widzialem tylko wynik i byl dla mnie zaskakujacy. IMO jeszcze moze powalczyc, choc nie z czolowka swiata bokserskiego, ale nadal to jest dobry zawodnik (vide nie tak dawny remis z Byrdem) i nadal istnieje gros bokserow, dla ktorych walka z Golota bylaby olbrzymim wyzwaniem. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
MtSS
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 26, 2009 9:57 am
|
|
|
Po raz pierwszy kibicowałem przeciwko Gołocie. Bardzo miło się oglądało walkę. Gołota walczył po prostu jak.... Gołota. Znów zamulony, niezdecydowany i wolny. Tylko tym razem nie musiałem się tym stresować i denerwować. Uważam, że Andrzej już po 3 kompromitacji powinien dać sobie spokój a wygląda na to, że wciąż ma parcie na kasę! Ale Polakom wstydu mógłby już oszczędzić. I tak miał dawane zdecydowanie za wiele szans.
Adamek po prostu rewelacyjny!!! Ale obawiam się czy da sobie radę w wadze ciężkiej. Taki Kliczko już może go trafić w przeciwieństwie do Gołoty i wtedy może być ciężko.
Podsumowując powiem, że byłem przeciwko tej walce i wolałbym więcej Polaków przeciwko sobie nie oglądać. A swoją drogą ktoś wie kto wypowiedział komu tą walkę??? Bo generalnie gdybym wiedział o tym to w przypadku jakby to Adamek wyzwał Gołotę to szacunek dla Andrzeja za podjęcie walki ale jeżeli to Gołota chciał pierwszy walczyć to dla niego kompromitacja. |
|
|
|
|
|