NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie o krem do twarzy i jabłka do szarlotki
Autor Wiadomość
mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 10 Cze 2009
Posty: 592
Wysłany: Nie Gru 04, 2011 9:02 pm   Pytanie o krem do twarzy i jabłka do szarlotki

Czy moglibyście polecić mi jakiś dobry krem (który jest osiągalny w Holandii) półtłusty do cery z problemami naczynkowymi.


A drugie pytanie to szukam kwaśnych jabłek do szarlotki, ale już wypróbowałam chyba z 6 rodzajów od najtańszych poprzez te droższe i wszystkie jabłka są słodkie, a ja szukam jabłek kwaśnych, nie umiem zjeść tak słodkiej szarlotki (ograniczenie cukru tu nic nie daje, nie smakuje mi po prostu ciasto ze słodkimi jabłkami).
W Polsce to się kupowało "szarą renetę", w Niemczech z kolei pisało na jabłkach że są do ciasta jabłkowego a tutaj nie umiem dopasować, macie jakieś sprawdzone?
_________________
"Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł"
 
 
bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Dołączyła: 06 Lis 2008
Posty: 955
Skąd: Tilburg
Wysłany: Nie Gru 04, 2011 9:53 pm   

Tu jest coś takiego (widziane w Nettoramie) jak goud reneta. Wyprobuj, ja ciast nie pieke :)
_________________
<cenzura>
 
 
ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Dołączyła: 19 Maj 2008
Posty: 1071
Skąd: GLD
Wysłany: Nie Gru 04, 2011 10:02 pm   

mamqa: jest zlota reneta Goud renet w AH i Nettoramie jak pisze bagniaczka, ja osobiscie uzywam Jonagoldu z AH sa lekko kwaskowate, czesto wyciskam tez do startych jablek cytrynki wtedy mozna je lekko "ukwasic" :)
 
 
Gochna H 
MODERATOR


Pomogła: 207 razy
Dołączyła: 24 Gru 2006
Posty: 8362
Wysłany: Nie Gru 04, 2011 11:09 pm   

tu z forum na temat kremow

mamqa, http://forum.niedziela.nl...e0826256486c3cc

http://www.niedziela.nl/f...cdc931c26487ad2
_________________
http://www.siepomaga.pl/s/klikaj

( ͡° ͜ʖ ͡°).
 
 
mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 10 Cze 2009
Posty: 592
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 1:12 pm   

ewcia.pol napisał/a:
Goud renet w AH i Nettoramie
bagniaczka napisał/a:
goud reneta


No proszę, a ja nie widziałam ale teraz na pewno poszukam, dziękuje dziewczyny :)

Gochna H napisał/a:
tu z forum na temat kremow


Te tematy są o jednak troszkę innych problemach.

A w sumie jak jest po tutejszemu krem półtłusty? To może by mi coś w aptece z vichy polecili...
_________________
"Mam tylko jedno skrzydło
To prawie tak jak anioł"
 
 
bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Dołączyła: 06 Lis 2008
Posty: 955
Skąd: Tilburg
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 3:00 pm   

Nie wiem, czy masz gdzies w poblizu drogerie Erica, ale tam tez warto sprobowac. Maja duzo kosmetykow bazujacych na naturalnych skladnikach. Te spod szyldu Erica sa niedrogie i dobre, chociaz czegos specjalnie na naczynka nie zauwazylam.
_________________
<cenzura>
 
 
Katje 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 14 Maj 2010
Posty: 137
Wysłany: Pon Gru 05, 2011 9:23 pm   

Co do kremu do cery naczynkowej, moja mama ma z tym problemy i uzywa kremu firmy La Roche-Posay (dokladnie tego: http://www.laroche-posay....UV-p4278.aspx), kupiony byl w aptece. Cena €15-20, ale mama mowi, ze warty swojej ceny, bo skora od razu zrobila sie bardziej przyjemna, nawilzona i pekajace naczynka zaczely z czasem robic sie coraz mnie widoczne i skora nie robi sie tak szybko czerwona.
Inna opcja Clinique redness solutions, z tym, ze tu mowimy o €40 za pudeleczko kremu. Osobiscie tego kremu akurat nie uzywalam, ale uzywam wielu produktow z Clinique i jestem bardzo zadowolona z efektow. Co do Clinique to idz do Douglasa/ICI Paris XL, popros o probki i sama przetestuj ;)
 
 
misiakasia 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
Wiek: 38
Dołączyła: 19 Lis 2011
Posty: 51
Wysłany: Nie Gru 18, 2011 2:04 pm   

mój narzeczony kocha cisato jabłkowe więc bardzo często je piekę... i też wypróbowałam już chyba z 10 rodzajów jabłek, ale częśc była twarda nawet po upieczeniu, inne niesmaczne etc... w każdym razie zaczęłam piec szarlotkę z jabłkami golden delicius- te sa stosunkowo drogie bo około 2 euro za 6 szt ale sa dobre i ładnie miękną... jesli sa juz zółte to są słodkie, ale jeśli kupisz jeszcze zielone to sa kwaśnnawe. Tańszą i równie dobrą kwaskowatą opcją są jabłka elstar- kupuję je w opakowaniu po 2kg i płacę, 1,5 euro więc wydaje mi się że do ciasta lepiej wykorzystać elstar, bynajmniej jeśli chodzi o koszta. Golden są lepsze od elstar tak "o" do zjedzenia na surowo:)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group