Przesunięty przez: Gochna H Czw Lis 25, 2010 10:37 am |
cofniety przelew |
Autor |
Wiadomość |
rubi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 9:11 am cofniety przelew
|
|
|
pobrano mi ostatnia oplate za mieszkanie w pazdzierniku,potem przeprowadzka,pomylilam sie i przez pomylke cofnelam te pieniadze tzn ze mi wrocily na konto,co teraz zrobic,czy musze je zwracać??pomozcie |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 9:19 am
|
|
|
jezeli cofnelas pieniadze, ktore powinnas zaplacic, to nad czym sie zastanawiasz? pewnie wczesniej czy pozniej ktos sie o nie upomni... |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 9:22 am
|
|
|
o co chodzi, zaplacuilas za mieszkanie i po jakim czasie cofnelas ta transakcje?
jak to mozliwe bo przeciez oplata powinna byc prawie natychmiastowo wykonana chyba ze robisz oplate na okreslona date/
czy dobrze zrozumialam pytanie: oplacilas swoje mieszkanie za pazdziernik ale jakims sposobem cofnelas pieniadze spowrotem na swoje konto i teraz mieszkasz w innym miejscu i nie wiesz czy powinnas zaplacic ze przeszly pazdziernik gdy tam jeszcze pod tym starym adresem mieszkalas, czy tak? |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 55 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 12:42 pm
|
|
|
Oni pobrali automatycznie ,a ona zrobila storno.Tak tez mozna hahah.Kasa byla potrzebna
Tylko Polak wpadnie na taki pomysl.
Nigdy nie da sie colnac pieniedzy przez pomylke |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
Ostatnio zmieniony przez MAARIT Wto Lis 23, 2010 12:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 1:37 pm
|
|
|
a jakby tak pracodawca przelal ci wyplate i pozniej omylkowo cofnal, to musial by ci zwrocic? |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 2:11 pm Re: cofniety przelew
|
|
|
rubi napisał/a: | pobrano mi ostatnia oplate za mieszkanie w pazdzierniku,potem przeprowadzka,pomylilam sie i przez pomylke cofnelam te pieniadze tzn ze mi wrocily na konto,co teraz zrobic,czy musze je zwracać??pomozcie |
rubi, jezeli te pieniadze nalezy sie tym co ci pobrali ta oplate, skoro tam mieszkalas to jak myszlisz: powinnas im zaplacic czy nie?
albo moze napisze na innym przykladzie: jezeli ty wynajmiesz komus swoje mieszkanie i ta osoba przemieszka ten miesiac w twoim mieszkaniu i zaplaci za nie ale po przeprowadzce przypadkiem wycofa pieniadze z twojego konta (czego dalej nie rozumiem jak to moze sie stac bo jesli ona ma ustawiony dd - automatyczny przelew na okreslona date to za mieszkanie zazwyczaj sie placi miesiac na przod a nie po odmieszkaniu wiec teoretycznie ona za ten misiac pazdziernik powinna byla zaplacic juz miesiac temu, na poczatku pazdziernika jezeli nie koniec wrzesnia. no i cofniecie pieniedzy tez nie mozna robic kiedy mus ie chce ale chyba jest jakis limit chyba w godzinach od dokonanej transakcji. wiec nie rozumiem jak ona mogla teraz te pieniadze przypadkiem cofnac.... no chyba ze zaplacila i cofnela natychmnias poieniedze a firma/wlasciciel mieszkania dalej nie zalapal ze nie dostal pieniedzy ) to czy myslisz ze powinna ci ta osoba zaplacic czy nie? ja mysle ze powinnas w takiej sytuacji darowac tej osobie miesiac rentu
ps czy ten post to jakas podpucha? |
Ostatnio zmieniony przez jagodka Wto Lis 23, 2010 2:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
rubi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 9:58 am
|
|
|
tak sie składa ze to byla pomylka, szukalam czegos na moim koncie internetowym,w ing jest opcja ze(teraz to wiem)moge cofnac przelew,jezeli np nieszlusznie pobrano mi pieniadze,chodzi o automatyczne pobrania jak za wynajem lub abonament, ogolnie sprawa juz zalatwiona,poprostu przelalam spowrotem te pieniadze,a post wynikl z mojego naglego przerazenia i powinnambyla spytac jak oddac te pieniadze.Za niepotrzebną dyskusje przepraszam |
|
|
|
|
|