NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Czw Lis 25, 2010 10:37 am
cofniety przelew
Autor Wiadomość
rubi 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Lis 23, 2010 9:11 am   cofniety przelew

pobrano mi ostatnia oplate za mieszkanie w pazdzierniku,potem przeprowadzka,pomylilam sie i przez pomylke cofnelam te pieniadze tzn ze mi wrocily na konto,co teraz zrobic,czy musze je zwracać??pomozcie

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Wto Lis 23, 2010 9:19 am   

jezeli cofnelas pieniadze, ktore powinnas zaplacic, to nad czym sie zastanawiasz? pewnie wczesniej czy pozniej ktos sie o nie upomni...

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 9:22 am   

o co chodzi, zaplacuilas za mieszkanie i po jakim czasie cofnelas ta transakcje?
jak to mozliwe bo przeciez oplata powinna byc prawie natychmiastowo wykonana chyba ze robisz oplate na okreslona date/

czy dobrze zrozumialam pytanie: oplacilas swoje mieszkanie za pazdziernik ale jakims sposobem cofnelas pieniadze spowrotem na swoje konto :) i teraz mieszkasz w innym miejscu i nie wiesz czy powinnas zaplacic ze przeszly pazdziernik gdy tam jeszcze pod tym starym adresem mieszkalas, czy tak?

MAARIT 

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 12:42 pm   

Oni pobrali automatycznie ,a ona zrobila storno.Tak tez mozna hahah.Kasa byla potrzebna
Tylko Polak wpadnie na taki pomysl.
Nigdy nie da sie colnac pieniedzy przez pomylke
Ostatnio zmieniony przez MAARIT Wto Lis 23, 2010 12:44 pm, w całości zmieniany 1 raz  

nuta 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 1:37 pm   

a jakby tak pracodawca przelal ci wyplate i pozniej omylkowo cofnal, to musial by ci zwrocic?

jagodka 
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 2:11 pm   Re: cofniety przelew

rubi napisał/a:
pobrano mi ostatnia oplate za mieszkanie w pazdzierniku,potem przeprowadzka,pomylilam sie i przez pomylke cofnelam te pieniadze tzn ze mi wrocily na konto,co teraz zrobic,czy musze je zwracać??pomozcie

rubi, jezeli te pieniadze nalezy sie tym co ci pobrali ta oplate, skoro tam mieszkalas to jak myszlisz: powinnas im zaplacic czy nie?

albo moze napisze na innym przykladzie: jezeli ty wynajmiesz komus swoje mieszkanie i ta osoba przemieszka ten miesiac w twoim mieszkaniu i zaplaci za nie ale po przeprowadzce przypadkiem wycofa pieniadze z twojego konta (czego dalej nie rozumiem jak to moze sie stac bo jesli ona ma ustawiony dd - automatyczny przelew na okreslona date to za mieszkanie zazwyczaj sie placi miesiac na przod a nie po odmieszkaniu wiec teoretycznie ona za ten misiac pazdziernik powinna byla zaplacic juz miesiac temu, na poczatku pazdziernika jezeli nie koniec wrzesnia. no i cofniecie pieniedzy tez nie mozna robic kiedy mus ie chce ale chyba jest jakis limit chyba w godzinach od dokonanej transakcji. wiec nie rozumiem jak ona mogla teraz te pieniadze przypadkiem cofnac.... no chyba ze zaplacila i cofnela natychmnias poieniedze a firma/wlasciciel mieszkania dalej nie zalapal ze nie dostal pieniedzy :) ) to czy myslisz ze powinna ci ta osoba zaplacic czy nie? ja mysle ze powinnas w takiej sytuacji darowac tej osobie miesiac rentu :D

ps czy ten post to jakas podpucha?
Ostatnio zmieniony przez jagodka Wto Lis 23, 2010 2:12 pm, w całości zmieniany 1 raz  

rubi 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lis 25, 2010 9:58 am   

tak sie składa ze to byla pomylka, szukalam czegos na moim koncie internetowym,w ing jest opcja ze(teraz to wiem)moge cofnac przelew,jezeli np nieszlusznie pobrano mi pieniadze,chodzi o automatyczne pobrania jak za wynajem lub abonament, ogolnie sprawa juz zalatwiona,poprostu przelalam spowrotem te pieniadze,a post wynikl z mojego naglego przerazenia i powinnambyla spytac jak oddac te pieniadze.Za niepotrzebną dyskusje przepraszam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi