| Przesunięty przez: Gochna H Czw Lis 25, 2010 10:37 am
 | cofniety przelew | 

| Autor | Wiadomość | 

| rubi   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Wto Lis 23, 2010 9:11 am   cofniety przelew | 
 |  
               | 
 |  
               | pobrano mi ostatnia oplate za mieszkanie w pazdzierniku,potem przeprowadzka,pomylilam sie i przez pomylke cofnelam te pieniadze tzn ze mi wrocily na konto,co teraz zrobic,czy musze je zwracać??pomozcie |  | 

|   |  | 

|   | 

| zaq   Mega gaduła
 miszcz nad miszcze

| 

|  Wysłany: Wto Lis 23, 2010 9:19 am | 
 |  
               | 
 |  
               | jezeli cofnelas pieniadze, ktore powinnas zaplacic, to nad czym sie zastanawiasz? pewnie wczesniej czy pozniej ktos sie o nie upomni... |  
				| _________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| jagodka   Gaduła nad gadułami :-)
 zona udomowiona

Pomogła: 10 razy

| 

|  Wysłany: Wto Lis 23, 2010 9:22 am | 
 |  
               | 
 |  
               | o co chodzi, zaplacuilas za mieszkanie i po jakim czasie cofnelas ta transakcje? jak to mozliwe bo przeciez oplata powinna byc prawie natychmiastowo wykonana chyba ze robisz oplate na okreslona date/

czy dobrze zrozumialam pytanie: oplacilas swoje mieszkanie za pazdziernik ale jakims sposobem cofnelas pieniadze spowrotem na swoje konto
  i teraz mieszkasz w innym miejscu i nie wiesz czy powinnas zaplacic ze przeszly pazdziernik gdy tam jeszcze pod tym starym adresem mieszkalas, czy tak? |  | 

|   |  | 

|   | 

| MAARIT   Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 9 razy

| 

|  Wysłany: Wto Lis 23, 2010 12:42 pm | 
 |  
               | 
 |  
               | Oni pobrali automatycznie ,a ona zrobila storno.Tak tez mozna hahah.Kasa byla potrzebna Tylko Polak wpadnie na taki pomysl.
 Nigdy nie da sie colnac pieniedzy przez pomylke
 |  
				| _________________ Leven is.
 Geven en Nemen.
 Meestal nemen we te veel!
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez MAARIT Wto Lis 23, 2010 12:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|   | 

| nuta   Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 4 razy

| 

|  Wysłany: Wto Lis 23, 2010 1:37 pm | 
 |  
               | 
 |  
               | a jakby tak pracodawca przelal ci wyplate i pozniej omylkowo cofnal, to musial by ci zwrocic? |  | 

|   |  | 

|   | 

| jagodka   Gaduła nad gadułami :-)
 zona udomowiona

Pomogła: 10 razy

| 

|  Wysłany: Wto Lis 23, 2010 2:11 pm   Re: cofniety przelew | 
 |  
               | 
 |  
               |  	  | rubi napisał/a: |  	  | pobrano mi ostatnia oplate za mieszkanie w pazdzierniku,potem przeprowadzka,pomylilam sie i przez pomylke cofnelam te pieniadze tzn ze mi wrocily na konto,co teraz zrobic,czy musze je zwracać??pomozcie | 

rubi, jezeli te pieniadze nalezy sie tym co ci pobrali ta oplate, skoro tam mieszkalas to jak myszlisz: powinnas im zaplacic czy nie?

albo moze napisze na innym przykladzie: jezeli ty wynajmiesz komus swoje mieszkanie i ta osoba przemieszka ten miesiac  w twoim mieszkaniu i zaplaci za nie ale po przeprowadzce przypadkiem wycofa pieniadze z twojego konta (czego dalej nie rozumiem jak to moze sie stac bo jesli ona ma ustawiony dd - automatyczny przelew na okreslona date to za mieszkanie zazwyczaj sie placi miesiac na przod a nie po odmieszkaniu wiec teoretycznie ona za ten misiac pazdziernik powinna byla zaplacic juz miesiac temu, na poczatku pazdziernika jezeli nie koniec wrzesnia. no i cofniecie pieniedzy tez nie mozna robic kiedy mus ie chce ale chyba jest jakis limit chyba w godzinach od dokonanej transakcji. wiec nie rozumiem jak ona mogla teraz te pieniadze przypadkiem cofnac.... no chyba ze zaplacila i cofnela natychmnias poieniedze a firma/wlasciciel mieszkania dalej nie zalapal ze nie dostal pieniedzy
  ) to czy myslisz ze powinna ci ta osoba zaplacic czy nie? ja mysle ze powinnas w takiej sytuacji darowac tej osobie miesiac rentu   
 ps czy ten post to jakas podpucha?
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez jagodka Wto Lis 23, 2010 2:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |  | 

|   |  | 

|   | 

| rubi   Poczatkujacy

| 

|  Wysłany: Czw Lis 25, 2010 9:58 am | 
 |  
               | 
 |  
               | tak sie składa ze to byla pomylka, szukalam czegos na moim koncie internetowym,w ing jest opcja ze(teraz to wiem)moge cofnac przelew,jezeli np nieszlusznie pobrano mi pieniadze,chodzi o automatyczne pobrania jak za wynajem lub abonament, ogolnie sprawa juz zalatwiona,poprostu przelalam spowrotem te pieniadze,a post wynikl z mojego naglego przerazenia i powinnambyla spytac jak oddac te pieniadze.Za niepotrzebną dyskusje przepraszam |  | 

|   |  | 

|   | 

|  |