Bureau Jeugdzorg |
Autor |
Wiadomość |
rozmarynka78
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:07 pm Bureau Jeugdzorg
|
|
|
Dostałam dziś pismo, że ma przyjść pani(Bureau Jeugdzorg) do mnie do domu.Jestem samotną matką,wychowuję dwójkę dzieci w wieku 12 i 8 lat,mamy meldunek,dzieci uczęszczają do szkoły holenderskiej i polskiej.Nie należe do osób które mają problemy z alkoholem i prawem.Czy ktoś już miał problemy z tą instytucją i co oni ode mnie mogę chcieć.Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:29 pm
|
|
|
Dziwne, bo powinni odwiedzac te domy, w ktorych sa problemy z rodzicami lub dziecmi.
Czy nic konkretnego nie pisze w tym liscie - dlaczego przyjda, nie podaja zadnego powodu? Jak zatytulowane jest pismo? |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
|
|
|
|
rozmarynka78
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:40 pm
|
|
|
W tytule nic nie pisze konkretnego,a w dalszej części pisma chcą poznać rodzinę i sytuację dzieci. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 9:04 pm
|
|
|
rozmarynka78 napisał/a: | chcą poznać rodzinę i sytuację dzieci. |
no i wlasnie dlatego przychodza... jesli wszystko bedzie ok, to powinno sie skonczyc na jednej wizycie...
byc moze ktos cie zglosil do BJZ... ktos ze znajomych, sasiedzi lub ze szkoly??? |
|
|
|
|
tila2
Poczatkujacy tika
|
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 11:23 pm
|
|
|
Oni biorá pod lupé sytuacjé rodzinná, mieszkaniowá i zdrowotná wlasnie pod kátem niepelnoletnich,
jesli sie nie myle odpowiednik dla doroslych to CIZ, ktore kwalifikuje np niepelnosprawnych, chorych, samotnych czy osoby starsze do roznych swiadczen zwiazanych z szeroko pojeta opieká, wsparciem, pomocá.
Sami tak z siebie przychodzá..hmm.. moze faktycznie ktos im dal znac, ze sama wychowujesz dzieci... a moze sami sprawdzaja w gemeente wszystkie rodziny, trudno mi powiedziec.. Spokojnie.
To ich strona (moze juz zagladalas), jelsi nie znasz jezyka, moze google jakos normalnie przetlumaczy..
http://www.bureaujeugdzor...reau_jeugdzorg/
Pozdrawiam |
_________________ tjonge jonge! |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 3:05 am
|
|
|
Ja nie widze zwiazku miedzy CIZ a Jeugdzorg. Jeugdzorg wkracza, kiedy sa problemy wychowawcze z dziecmi do lat 18 np. dzieci nie chodza do szkoly, wagaruja, biora narkotyki, kradna itp. lub sa sygnaly, ze rodzice naduzywaja alkoholu i dzieci sa zaniedbywane, CIZ natomiast zajmuje sie przyznawaniem roznego rodzaju opieki osobom chorym i niedoleznym. To jaki to odpowiednik? |
_________________ Fox- kolejny niechciany psiak do adopcji
https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3 |
Ostatnio zmieniony przez Bronka Pon Lut 07, 2011 3:06 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
AdG
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 10 razy Wiek: 42 Dołączyła: 04 Paź 2009 Posty: 85
|
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 7:48 am
|
|
|
Bureau Jeugdzorg nie przychodzi bez powodu, ktos musial cos zglosic , nie sadze zeby ot tak sobie wybierali do kogo ida z wizyta, nie na takich zasadach dzialaja. Moze szkola cos zglosila, albo sasiedzi , znajomi itd itp... |
_________________ don't hate me because you ain't me |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 9:54 am
|
|
|
Dokladnie tak jak pisza moi przedmowcy- ja osobiscie przypuszczam, ze mogla ich szkola zawiadomic, moze dzieciaki maja za duzo opuszczonych lekcji, albo nie daja rady w szkole.... albo sa jakies jeszcze inne problemy w szkole.porozmawiaj moze z dzieciakami czy sa , czy maja jakies problemy moze cos wiecej sie dowiesz ....w innym wypadku najlepiej poczekac na wizyte i dowiedziec sie bo nasze gdybania i tak nic nie dadza.
pozdrawiam |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 12:06 pm
|
|
|
U mojej znajomej zainteresowali sie jak dzieciakowi w kolko spac sie chcialo w szkole takze to nie zawsze musi byc to cos wielkiego. Pomogli jej nauczyc malego wczesniej chodzic spac i po klopocie.
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
|