NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bureau Jeugdzorg
Autor Wiadomość
rozmarynka78 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:07 pm   Bureau Jeugdzorg

Dostałam dziś pismo, że ma przyjść pani(Bureau Jeugdzorg) do mnie do domu.Jestem samotną matką,wychowuję dwójkę dzieci w wieku 12 i 8 lat,mamy meldunek,dzieci uczęszczają do szkoły holenderskiej i polskiej.Nie należe do osób które mają problemy z alkoholem i prawem.Czy ktoś już miał problemy z tą instytucją i co oni ode mnie mogę chcieć.Proszę o pomoc.

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:29 pm   

Dziwne, bo powinni odwiedzac te domy, w ktorych sa problemy z rodzicami lub dziecmi.
Czy nic konkretnego nie pisze w tym liscie - dlaczego przyjda, nie podaja zadnego powodu? Jak zatytulowane jest pismo?

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3

rozmarynka78 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 05, 2011 2:40 pm   

W tytule nic nie pisze konkretnego,a w dalszej części pisma chcą poznać rodzinę i sytuację dzieci.

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Nie Lut 06, 2011 9:04 pm   

rozmarynka78 napisał/a:
chcą poznać rodzinę i sytuację dzieci.

no i wlasnie dlatego przychodza... jesli wszystko bedzie ok, to powinno sie skonczyc na jednej wizycie...

byc moze ktos cie zglosil do BJZ... ktos ze znajomych, sasiedzi lub ze szkoly???

tila2 
Poczatkujacy
tika

Wysłany: Nie Lut 06, 2011 11:23 pm   

Oni biorá pod lupé sytuacjé rodzinná, mieszkaniowá i zdrowotná wlasnie pod kátem niepelnoletnich,

jesli sie nie myle odpowiednik dla doroslych to CIZ, ktore kwalifikuje np niepelnosprawnych, chorych, samotnych czy osoby starsze do roznych swiadczen zwiazanych z szeroko pojeta opieká, wsparciem, pomocá.

Sami tak z siebie przychodzá..hmm.. moze faktycznie ktos im dal znac, ze sama wychowujesz dzieci... a moze sami sprawdzaja w gemeente wszystkie rodziny, trudno mi powiedziec.. Spokojnie.

To ich strona (moze juz zagladalas), jelsi nie znasz jezyka, moze google jakos normalnie przetlumaczy..

http://www.bureaujeugdzor...reau_jeugdzorg/

Pozdrawiam

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 3:05 am   

Ja nie widze zwiazku miedzy CIZ a Jeugdzorg. Jeugdzorg wkracza, kiedy sa problemy wychowawcze z dziecmi do lat 18 np. dzieci nie chodza do szkoly, wagaruja, biora narkotyki, kradna itp. lub sa sygnaly, ze rodzice naduzywaja alkoholu i dzieci sa zaniedbywane, CIZ natomiast zajmuje sie przyznawaniem roznego rodzaju opieki osobom chorym i niedoleznym. To jaki to odpowiednik?

https://www.olx.pl/oferta...html#eb5bd1b1c3
Ostatnio zmieniony przez Bronka Pon Lut 07, 2011 3:06 am, w całości zmieniany 1 raz  

AdG 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 7:48 am   

Bureau Jeugdzorg nie przychodzi bez powodu, ktos musial cos zglosic , nie sadze zeby ot tak sobie wybierali do kogo ida z wizyta, nie na takich zasadach dzialaja. Moze szkola cos zglosila, albo sasiedzi , znajomi itd itp...

agata 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 9:54 am   

Dokladnie tak jak pisza moi przedmowcy- ja osobiscie przypuszczam, ze mogla ich szkola zawiadomic, moze dzieciaki maja za duzo opuszczonych lekcji, albo nie daja rady w szkole.... albo sa jakies jeszcze inne problemy w szkole.porozmawiaj moze z dzieciakami czy sa , czy maja jakies problemy moze cos wiecej sie dowiesz ....w innym wypadku najlepiej poczekac na wizyte i dowiedziec sie bo nasze gdybania i tak nic nie dadza.
pozdrawiam

sylwia_lelystad 
Gaduła nad gadułami :-)
zajeta..xD

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pon Lut 07, 2011 12:06 pm   

U mojej znajomej zainteresowali sie jak dzieciakowi w kolko spac sie chcialo w szkole takze to nie zawsze musi byc to cos wielkiego. Pomogli jej nauczyc malego wczesniej chodzic spac i po klopocie.

:039:

Odpowiedz do tematu